Blog

Bewustwording

Het is zo makkelijk om je te laten afleiden door alles wat er om je heen gebeurt. Door wat er op dit moment in de wereld gebeurt voor zover ons dat verteld wordt. Herken je dat? Wie of wat bepaalt jouw leven? Ben jij dat zelf?

Onbewuste programma’s

Zijn we veranderaars of toeschouwers? Scheppers of vernietigers. Vrij of slaaf? Kunnen we echt autonome mensen zijn of is dat een illusie? Wakker geworden in de matrix blijk je nog steeds in de matrix vast te zitten. Heb je wel eens nagedacht over het idee dat we ons in een soort van matrix zouden kunnen bevinden? Ongeveer zoals in de gelijknamige film. Leven we in een illusie terwijl de werkelijkheid heel anders is. Wat is werkelijkheid? Ben ik geprogrammeerd? Ben jij geprogrammeerd? Besef je überhaupt dat zo’n 95% van je denken en gedrag sowieso onbewust is? Welke programma’s lopen daar, in je onderbewuste? Waarom geloof je wat je gelooft? Waarom??

Hoe vrij ben jij?

Is het grootste bedrog misschien het ons laten geloven dat we vrije individuen zijn terwijl we dat niet zijn. Hoe vrij ben jij? Hoe vrij ben je werkelijk? Weet je zeker dat het geen illusie is? In hoeverre wordt je bepaald door programma’s uit het verleden? De kerk. De mensen om je heen. Het nieuws. Kranten. Algemeen geldende opinies. Cultuur. Je familiegeschiedenis? Of wat daarvoor gebeurd is? Hoe weet je zo zeker dat er alleen dit leven is? Ho ho, begin nou niet allemaal te roepen over de hemel of de ‘nieuwe aarde’ en eeuwig leven. Dat bedoel ik niet.

(Schijn)veiligheid

En waarom zit je daar eigenlijk op te wachten? Op alles wordt ooit goed en ondertussen glijdt je leven als een voortkabbelend beekje aan je voorbij terwijl je duisternis (in jezelf) laat voortbestaan. Het liefst duw je elke vraag die dreigt boven water te ploppen met geweld zo diep mogelijk weg in de diepste wateren. Zodat niemand er meer bij kan. Zeker jijzelf niet. Waarom? Om vooral vast te kunnen houden aan jouw gevoel van (schijn) veiligheid?

Ongekende creatie kracht

Je denkt te klein van jezelf. Ik geloof steeds meer dat wij als mensen een ongekend potentieel bezitten. Echt fenomenaal. Zoek bijvoorbeeld maar eens op wat Wim Hof en Joe Dispenza, door de praktijk onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek aantonen. Dit zijn toevallig de twee waar ik de afgelopen 2 jaar veel van geleerd heb. Maar zo zijn er vast nog wel meer die aantonen dat wij allemaal veel meer kunnen dan we denken. Wij bezitten als mens een ongekende creatie kracht.

bron: pinterest

Waterlelie

Wat is er nodig om al die mogelijkheden die in mij en in jou verborgen zijn volledig tot bloei te laten komen. De werkelijkheid is soms weerbarstig. Mijn verlangen is om net als de waterlelie uit de modder tevoorschijn te komen en helderwit te stralen. Gekoesterd door de zon. De gouden kroon schitterend in het licht. Dat kan…

Verbinding

Maar, hoe kom je daar vraag je je misschien af. Ik geloof dat elke verandering begint met bewustwording. Gaan zien wat werkelijk is. Stop je vragen niet meer weg. Kijk de duisternis in jezelf en in de wereld recht in de ogen. Voel de angst en onzekerheid van het niet weten maar. Ga er letterlijk mee zitten. Kies ervoor om in het nu te blijven. Niet te vluchten. Neem heel bewust de tijd voor dat proces. Laat het je maar overspoelen als de golven van de zee. Als een geboorteproces. Je zult merken dat het na vloed altijd weer eb wordt. De weeën hebben hun werk gedaan. Het begin van herstel van verbinding met jezelf en met de bron.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.