Blog

Geloof

Bron pinterest – welcome to my secret garden

Eigenwijs

Ik stapte uit bed met het idee er wacht een verhaaltje maar nu ik hier zit, achter mijn beeldscherm, weet ik het niet meer zo goed. Vanuit het raam bij de keukentafel kijk ik zo het weiland in. De zon schijnt. De sierperen in de straat staan op springen. Hier en daar verschijnt al een tere helderwitte bloesem. Pimpelmeesjes en vinken zoeken druk elk takje af naar iets te eten. Het voorjaar hangt overduidelijk in de lucht. Als ik even een kop kruidenthee pak zie ik voor het huis de boomklever en de spreeuwen in en uit hun nestkasten gaan. Nou ja, hún nestkasten? De spreeuw broedt in de spechtenkast en de boomklever in de kast van de koolmees. Eigenwijze beesten. Maar hoe dan ook, ik geniet.

Ongelovig

Ons huis, dit plekje, het is nog steeds zo’n ongelofelijk cadeau. Bijzonder hoe het toen allemaal gegaan is. In een tijd dat het nog niet zo vanzelfsprekend was had ik er geloof voor dat we onze oude stek konden verkopen zonder schulden over te houden. Dat was in die tijd nog niet zo vanzelfsprekend. De makelaar had er geen geloof voor maar ik wel. En zo is het gebeurd. Geloven? Wat is dat eigenlijk? Het viel me op dat onder de filmpjes van Femmy Hoolsema op facebook over ‘kerkverlaten’ door sommige mensen meteen gesproken werd over gelovigen vs ongelovigen. Ik moest echt 3 x nadenken voor ik het tot me doordrong. Oja, voor sommige mensen ben je als je de kerk verlaat een ongelovige. In ‘de kerk’ whatever that may be, de afdeling waar jij toevallig naar toe gaat, jouw denominatie, filiaal, ben je een gelovige. Er buiten niet. Was ik even vergeten.

Jezus

Ik heb ‘de kerk’ verlaten. In mijn vorige verhaaltje zei ik dat ik niet eens meer zeker weet of ik Jezus nog wel hetzelfde zie. Heb daarover zitten nadenken en heb besloten dat ik het nog stelliger wil zeggen in deze post. Ik weet wel zeker dat ik Jezus niet meer hetzelfde zie. Ik hou zielsveel van hem. Heb hem ontmoet in dromen. Heb ontzettend veel van zijn lessen geleerd. Maar ik zie hem niet meer als mijn redder en dé zoon van god. Zo dat is er uit. Dat ik het anders ben gaan zien is onderdeel van een (groei) proces en voert veel te ver om dat nu helemaal uit te gaan leggen. Maar op dit moment is dit hoe ik er in sta. Is er voor mij veel veranderd? In zekere zin natuurlijk wel. Maar tegelijk ook weer helemaal niet. Verdeel en heersIk ben nog steeds dezelfde, ik geloof nog steeds dezelfde dingen, ik ben nog steeds op dezelfde levensreis. Ik zie mezelf absoluut niet als ongelovige. Sterker nog, ik vind regelmatig dat ‘de ongelovigen’ vaak in ‘de kerk’ te vinden zijn. Maar door dat te vinden doe ik mee aan hetzelfde spelletje. Verdeel en heers. Wij tegen jij. Ik ben goed, jij bent slecht. Dat is waar ik nou juist zo heel erg ongelofelijk genoeg van heb. Klaar mee.

Verbonden

Ik geloof. Ik geloof in liefde. Ik geloof in verbinding. Ik geloof in intens leven met passie. Ik geloof in bewustwording. Ik geloof in uit de slachtofferrol stappen verantwoording nemen voor je eigen leven en keuzes. Ik geloof dat we tot zoveel meer in staat zijn dan we ooit kunnen bedenken. Ik geloof in mezelf. Ik geloof dat er vrede te vinden is door de verbinding met mezelf terug te vinden. (Wat zijn veel mensen dat kwijt) Ik geloof in synchroniciteit. Ik geloof in de Bron van al het leven, de oorsprong, de schepper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.