Blog

Je kan meer dan je denkt

Op een rijtje

Ook al ga ik al jaren niet meer naar een kerk, ik geloof nog steeds in een creator, de bron of oorsprong van het leven. Bron van licht, leven en liefde. Door de berichten over licht en duister die rondgaan op instagram (zie post van gisteren) vindt bij mij een soort automatische reaktie plaats. Ik ga de dingen voor mezelf ordenen en op een (voor mij) logische manier op een rijtje zetten. Wat geloof ik nu zelf nog? Pas ook uitstekend in mijn human design. Maar daarover later een keer meer.

Oneindige liefde

Als er wordt beweerd door wie dan ook maar, dat god je pas kán liefhebben als je wat dan ook maar bent, dan is dat een leugen. Wij komen voort uit de bron en zijn altijd geliefd. Iets wat uit je voortkomt kan je niet niet liefhebben ook al gaat het de verkeerde kant op. Net zoals ik van al mijn kinderen houd. Ook als ze naast hun schoenen gaan lopen of dingen doen die echt niet door de beugel kunnen. Dat is relatie. Ik ben het niet altijd eens met de dingen die ze doen. Soms zie ik van te voren aankomen dat ze enorme schade gaan oplopen. Maar ik heb geleerd dat ze hun eigen pad moeten gaan. En ondertussen blijf ik oneindig veel van ze houden.

Onveranderde innerlijke overtuigingen

Dat is relatie. Al het andere is nog steeds streven naar geaccepteerd te worden door het goed te doen. Dat is waar veel mensen naar op zoek zijn zonder dat ze het door hebben. Als dat zo is kom je hoe dan ook vast zitten of je het nou zoekt in new age of in een kerk, meditatie of gebed of nederigheid. Dat maakt dan niet uit. Als je je met onveranderde innerlijke overtuigingen in iets nieuws stort ben je nog steeds niet vrij. Dan krijg je waar je ook bent onbalans in je leven.

Liefde en vrije wil

Wij zijn één in de bron, we komen allemaal voort uit dezelfde liefde. Maar we zijn ook individuen. Ik zeg altijd: als god had gewild dat we geen grenzen hadden waren we wel één of ander in elkaar overlopend soepje geweest. Maar dat zijn we niet. Niet nu, niet hier in ieder geval. Lichamen met grenzen. En een vrije wil. Liefde en vrije wil zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

0 x 100 = 0

Die vrije wil brengt me bij verantwoordelijkheid. Al vind ik dat ook zo’n vervuild woord waarvan de betekenis een eigen leven is gaan leiden. Maar goed, bij gebrek aan beter. Verantwoordelijkheid. Die hebben we. Je kan op god, het universum of hoe je het ook noemt gaan zitten wachten tot je een ons weegt, maar dan gebeurt er niks. Vind in dat opzicht de opmerking van Andrew Wommack wel een goeie. God wil je 100 voudig zegenen zei hij, maar 0 x 100 is nog steeds 0. Met andere woorden, als jij op je kont blijft zitten en niks doet gebeurt er ook niks. Maar als je in beweging komt….

Golflengte

Ik geloof en heb ervaren dat je gedachten kan veranderen. Trainen. Bewust andere gedachten in de plaats zetten van je oude. Mediteren. Dat is een hoop werk waar de meeste mensen geen zin in hebben. Je komt op een andere golflengte (letterlijk meetbaar worden je hersengolven anders), een andere frequentie. De laatste ontdekkingen met betrekking tot quantumfysica zijn in verband hiermee ook enorm boeiend. Er gaat een wereld voor je open. Wil je hier meer van weten lees of luister dan es iets van Joe Dispenza.

Magie

Terug naar de bron en dan aan de bak met je leven, keuzes en gedachten. Het is een combinatie van beiden wat mij betreft. Je bent geliefd en er verandert iets als je de verbinding met de bron terug vindt, er gebeuren magische dingen, maar dat wil niet zeggen dat je kan verwachten dat alles verandert als je niks doet.

Moestuin

Net zoals het gaat met mijn moestuin. Zelfs als ik mijn denken niet op orde heb wordt het niets met de zaadjes omdat ik ze laat verpieteren omdat ik teveel met andere dingen bezig ben. Als ik ze niet in de grond stop gebeurt er niks en kunnen ze niet groeien. Als ik ze niet verzorg worden ze overwoekerd of drogen ze uit en heb ik niets. Maar kan ik het wonder van het zaadje doorgronden? Nee.Voor mij is de basis de verbinding met de bron. En als je verbonden bent met de bron kan je oneindig veel meer dan je denkt.

Liefs Jo

Foto: Gekoesterd – Jolanda Vonkeman

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.